Известие

Collapse
No announcement yet.

нестабилна задница

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря колега

Comment

Първоначално публикувано от gogo_1972 Покажи съобщение
      Аз също имам проблем със окачването на задната част.Смених шенкела, което е някакъв вид втулка или тампон и единия от тампоните да долния носач, който е към предната част на купето.Необходим ми е този който е в задната част на долния носач с размери Ф12х52 мм L68 мм.В АХМ го има но на цена 74 лв. без доставката.Освен тези тампони трябва да сменя и тампони 2бр. на самия заден мост, които по никакъв начин не успях да открия.Ако някой има представа къде мога да намеря подобни за долния носач и моста но на поносима цена нека помогне със съвет от къде могат да бъдат закупени.
      Задният мост си върви комплект с тампоните и ти излиза по-евтино да го смениш целия.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Не знам на кое викаш магаре, но ако е металната греда струва 128лв.
        Колега нещо не мога да разбера на кое викаш метална греда и струва 128 лева?
        alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
          Колега нещо не мога да разбера на кое викаш метална греда и струва 128 лева?
          Не знам по какъв начин да го обясня - един П-образен профил от светла сплав, разклонен в двата края с по две дупки, на които има тампони.
          sigpic

Comment

е тва си е задния "мост" ....
            нашия е доста по солиден от тоя на 156ците например, който си е една метална "летвичка" ))
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
              нашия е доста по солиден от тоя на 156ците например, който си е една метална "летвичка" ))
              солиден е защото държи и определя цялата кинематика на задното окачване докато 156 отзад е обикновен макферсон и опорни точки са "ботуши" в задните калници. При нас такива неща няма и цялата опорна роля се води и предава на монококовата контрукция на шасито от тази греда.
              затова 156 има една гредичка за да не "избяга остатъчния стабилизиращ ефект на независимите задни колела през шасито"
              Last edited by nightroller; d.m.y г., 23:32.
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от valjo Покажи съобщение
                Е, чак пък летвичка на 156 - може би е нещо по-едро, да речем бичме.
                sigpic

Comment

Не ми се вярва задния мост да струва 128 лв,както твърди Old Alfist
                  alfa romeo 166 2.4 jtd

Comment

Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщение
                    Не ми се вярва задния мост да струва 128 лв,както твърди Old Alfist
                    Напълно прав си, аз съм позабравих и току-що проверих - 118,40лв. без ДДС.
                    sigpic

Comment

това дето го гледате на цена 120 лева е горния носач.Така наречените ''бумеранг''.Чувал съм че задния мост е на цена над 2000 лева,което ми се струва нормално след като долните носачи са 600 лева.
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                        това дето го гледате на цена 120 лева е горния носач.Така наречените ''бумеранг''.Чувал съм че задния мост е на цена над 2000 лева,което ми се струва нормално след като долните носачи са 600 лева.
                        Давайте два бона за едно парче желязо и се кефете.
                        sigpic

Comment

Съгласен съм с Олд Алфист и ще ви кажа защо.
                          не съм проверявал кое колко струва - вярвам на старухата но! - най скъпо струват най-бързо амортизируемите части, затова долните носачи по 600 лева и т.н.
                          Винаги проверявайте какво ви оценяват и какво ви продават - по оценка на свързани части може да е 2000 лева ама по реално закупуване е сто и кусур - не се оставяйте търговците на части да ви манипулират!!
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Труда за сменянето е няколоко пъти повече - не ме предизвиквайте утре да ви снимам моста, защото съм го запазил и да ви сканирам фактурата..
                            Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:47.
                            sigpic

Comment

Click image for larger version

Name:	moto_0352.jpg
Views:	1
Size:	101.3 Килобайта
ID:	2310109

Бая парче желязо е.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Точно това желязо от алуминий цялото си е баш задния мост които се продава само като оригинална част и то с поръчка и с чакане поне 10 дена.И вярвайте не струва 120 лева.
                                5 Ланчии зад гърба си!
                                И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Working...
                                X